Nastojimo da gradimo partnerski odnos sa medjima izlazeći u susret njihovim potrebama. Zbog toga je i ovaj odeljak posvećen predstavnicima medija sa željom da Vam olakšamo dolazak do osnovnih informacija o kompaniji, menadžmentu, kao i aktuelnim dešavanjima.

Kontaktirajte nas i potrudićemo se da Vam u što kraćem roku obezbedimo potrebne materijale.

Ponedeljak, 20.02.2023.

Tokom decembra 2022. godine kompanija HBIS SERBIA raspisala je konkurs za dodelu STIPENDIJA đacima I, II, III i IV razreda Tehničke škole Smederevo koju su na sledećim smerovima: elektrotehničar energetike, električar, bravar-zavarivač i rukovalac sredstvima unutrašnjeg transporta. Osnovni cilj ovog projekta kompanije jeste dugoročno privlačenje mladih ljudi, a sa željom da im u ovom trenutku pružimo podršku tokom njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

Ponedeljak, 20.02.2023.

Na ceremoniji dodele priznanja za nova rešenja zelene tranzicije, koju je UNDP organizovao u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije, 20. februara 2023. godine u Beogradu, uručena su priznanja kompaniji HBIS Serbia i drugim kompanijama koje su predložile najbolja rešenja za zelenu transformaciju srpske privrede, odgovarajući na izazove za inovacije u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“. Priznanje je u ime kompanije primio Džao Kaising (Zhao Kaixing).

Sreda, 25.01.2023.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji NJ. E. Čen Bo posetila je u sredu, 25. januara, HBIS Group Smederevo u okviru programa proslave Kineske Nove godine u ovom gradu – Karavan prijateljstva na Putu svile. U društvu direktora kompanije HBIS Serbia Song Sihaija ambasadorka Čen je obišla nova, savremena, automatizovana postrojenja, koja štede energiju i prirodni gas i ostvaruju odgovarajući nivo zaštite životne sredine.

Četvrtak, 03.11.2022.

Kompaniju HBIS GROUP Serbia posetili su danas gradonačelnik Grada Smedereva Jovan Beč i predstavnici smederevskih mesnih zajednica Radinac, Vranovo i Ralja. U prisustvu domaćina oni su obišli postrojenje Nove aglolinije, a potom održali zajednički sastanak.

Sreda, 19.10.2022.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Serbia, koje je predvodio direktor Song Sihai, sa kojima je razgovarao o rezultatima poslovanja te kompanije u Srbiji u 2021. godini, kao i tekućim projektima i budućim planovima. Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Petak, 05.08.2022.

Kompanija HBIS GROUP Serbia dobila je, 3. avgusta 2022. godine, Integrisanu dozvolu za lokaciju u Smederevu. Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije izdalo je Obaveštenje o rešenju za HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd, ogranak Smederevo, za rad celokupnog postrojenja i obavljanje aktivnosti proizvodnje i prerade gvožđa, čelika i ferolegura.

Sreda, 27.07.2022.

Proizvodnja na Visokoj peći broj 1 je privremeno zaustavljena 26. jula. O razlozima za ovakvu odluku poslovodstva kompanije HBIS Serbia je, gostujući u Dnevniku RTS-a, govorio izvršni direktor za proizvodnju Vladan Mihailović.

Četvrtak, 23.12.2021.

Direktor kompanije HBIS Serbia Song Sihai i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč obišli su, 23. decembra 2021. godine, dva sportska terena za različite sportske aktivnosti u MZ Carina u Smederevu, koje je kompanija uredila i osposobila za upotrebu.

Petak, 17.12.2021.

Direktor za tehničke poslove železare HBIS Serbia Zhao Kaixing i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, dr Srđan Lalić potpisali su danas Ugovor o donaciji kojim je Agenciji predata automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha, postavljena u naselju Radinac u neposrednoj blizini železare.

Utorak, 09.11.2021.

Železara HBIS Serbia poštuje sve važeće zakone Republike Srbije i sa novim investicijama će uspeti da održi korak sa standardima Evropske unije.

Četvrtak, 21.10.2021.

HBIS Group Serbia je, u cilju boljeg monitoringa kvaliteta vazduha i tačnog izveštavanja građana i drugih zainteresovanih strana, u dogovoru sa Agencijom za zaštitu životne sredine, 9. juna 2021. godine, donela odluku da kupi i donira Agenciji automatsku mernu stanicu.

Ponedeljak, 14.06.2021.

Kompanija HBIS GROUP Serbia planira da 16. avgusta 2021. godine pokrene svoju Visoku peć broj 1 u Smederevu, koja je ugašena 5. jula prošle godine zbog pandemije i tada aktuelne situacije na tržištu.

Ponedeljak, 21.12.2020.

Projekat ekološke konstrukcije sistema tretiranja sirovina, kao i ostali kapitalni projektni koji se grade u kompaniji HBIS Serbia, predstavljeni su 21. decembra 2020. javnosti prvi put od postavljanja kamena temeljca, 24. jula 2019. godine.

Utorak, 24.11.2020.

Projekat ekološke konstrukcije sistema tretiranja sirovina, kao i ostali kapitalni projektni koji se grade u kompaniji HBIS Serbia, predstavljeni su 21. decembra 2020. javnosti prvi put od postavljanja kamena temeljca, 24. jula 2019. godine.

Utorak, 26.03.2020.

Dana 26. marta, u kritičnom trenutku, kada se prevencija i kontrola epidemije u Srbiji suočava sa teškim izazovima, HBIS Group je hitno pripremila i donirala set materijala za borbu protiv epidemije Vladi Srbije, pomažući srpskoj vladi i narodu da pobede novi koronavirus što pre.

Sreda, 04.03.2020.

U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu otvorena je 3. marta 2020. godine izložba skulptura u metalu, koju su zajedno realizovali HBIS Serbia i Fakultet likovnih umetnosti. Izložba 11 skulptura iz projekta HBisART trajaće do 18. marta.

Sreda, 24.07.2019.

U kompaniji HBIS GROUP Serbia, na svečanoj ceremoniji 24. jula 2019. godine, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, NJ.E. ambasadorka NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo (Chen Bo) i predsednik HBIS GROUP Serbia Vang Lanju (Wang Lanyu) su simboličnim polaganjem vremenske kapsule obeležili kamen temeljac za novu aglo-liniju.