HBIS GROUP DONIRALA VLADI REPUBLIKE SRBIJE MATERIJAL ZA SPREČAVANJE EPIDEMIJE

Četvrtak, 26.03.2020.

HBIS_GROUP_donacija
Dana 26. marta, u kritičnom trenutku, kada se prevencija i kontrola epidemije u Srbiji suočava sa teškim izazovima, HBIS Group je hitno pripremila i donirala set materijala za borbu protiv epidemije Vladi Srbije, pomažući srpskoj vladi i narodu da pobede novi koronavirus što pre. Premijerka Srbije Ana Brnabić, kineska ambasadorka u Srbiji, NJ. E. Čen Bo, ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović, Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Nj. E. Sem Fabrici, stalna predstavnica UNDP-a Fransin Pikap i drugi zvaničnici kineske i srpske vlade prisustvovali su ceremoniji primopredaje doniranog materijala za borbu protiv epidemije.
Donaciija se sastoji od 100.000 zaštitnih maski tipa N95, 500.000 pari medicinskih rukavica, 10.000 zaštitnih uniformi, 30.000 medicinskih vizira, 20 uređaja za detekciju povišene temperature i 25.000 Covid-19 testova.
U skladu sa vizijom predsednika Si Đinpinga (Xi Jinping) o izgradnji zajedničke budućnosti ljudske vrste, u situaciji izbijanja koronavirusa širom sveta, svi ljudi treba da se uhvate za ruke i udruže protiv zajedničkog „neprijatelja“. U posebnom periodu borbe protiv novog koronavirusa u Srbiji, HBIS Grupa čvrsto stoji uz srpski narod kako bi prevazišao teškoće. Ova donacija je poklon HBIS Grupe od srca srpskoj Vladi i narodu i što je još važnije, predstavlja izraz čeličnog prijateljstva između naroda dveju zemalja.
Srbiju i Kinu vezuje „čelično prijateljstvo“ i Srbija je sa veoma dobrim poslovnim i razvojnim okruženjem, jedna od najvažnijih investicionih inostranih destinacija za HBIS korporaciju. U proteklih nekoliko godina HBIS Grupa je osvojila pažnju i podršku srpske Vlade i prijateljskog srpskog naroda, a posebno su ostvarene duboke veze sa zaposlenima u HBIS Serbia. HBIS korporacija je veoma zabrinuta za prevenciju i kontrolu epidemije koronavirusa u Srbiji i sve vreme brine o očuvanju zdravlja srpskog naroda, uključujući i radnike HBIS Serbia.
HBIS Group, jedan od najvećih svetskih proizvođača čeličnih materijala i sveobuhvatnih pružalaca usluga, svrstava se među 500 najboljih svetskih kompanija 11 godina zaredom, a 2019. godine bila je na 214. mestu. Njena poslovna mreža obuhvata više od 110 zemalja i regiona širom sveta. HBIS Grupa je 2016. godine u Srbiji kupila smederevsku Železaru i osnovala kompaniju HBIS Serbia. Kroz doprinos naprednog menadžmenta i tehnologije i globalne alokacije visokokvalitetnih resursa, ova stogodišnja železara je vratila svoju vitalnost i više od 5000 zaposlenih je stabilno zaposleno, a postala je najveća izvozna kompanija u Srbiji.