Nastojimo da gradimo partnerski odnos sa medjima izlazeći u susret njihovim potrebama. Zbog toga je i ovaj odeljak posvećen predstavnicima medija sa željom da Vam olakšamo dolazak do osnovnih informacija o kompaniji, menadžmentu, kao i aktuelnim dešavanjima.

Kontaktirajte nas i potrudićemo se da Vam u što kraćem roku obezbedimo potrebne materijale.

Ponedeljak, 05.02.2024.

Menadžment kompanije HBIS SERBIA sastao se danas sa predstavnicima mesnih zajednica Vranovo, Radinac i Ralja kako bi predstavio rezultate ostvarene u oblasti zaštite životne sredine i planove za naredni period.

Četvrtak, 01.02.2024.
U Osnovnoj školi dr Jovan Cvijić održana je 1. februara 2024. sednica Gradskog parlamenta učenika smederevskih osnovnih i srednjih škola, na kojoj je u okviru projekta „Razvoj ekološke kulture mladih“ predstavljeno šta železara HBIS Serbia radi na polju zaštite životne sredine.

Petak, 12.01.2024.

Izvršni direktor proizvodnje HBIS Serbia Vladan Mihailović, gostujući na RTS-u, izjavio je da je – s obzirom na to da je došlo do poremećaja svetskog, a posebno evropskog tržišta metala – proizvodnja čelika u HBIS Serbia nešto viša od 1,1 milion tona odlivenih slabova, ali i da je sredinom 2023. zaustavljen rad visoke peći jedan.
Sreda, 04.10.2023.
Zamenik generalnog direktora kompanije HBIS Serbia Vang Liensi (Wang Lianxi) danas je u vrtiću „Pčelica“ na Papazovcu uručio ključeve rashladnog transportnog vozila za prevoz hrane direktorki Predškolske ustanove „Naša radost“ Mirjani Krstić. Izražavajući svoje zadovoljstvo ovim povodom, Vang je rekao da je „donacija simbol naše posvećenosti dobrobiti dece u lokalnoj zajednici“.

Ponedeljak, 05.06.2023.

Kompanija HBIS Serbia bila je jedan od učesnika Sajma zelenih ideja, projekata i inovacija, koji je povodom 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine organizovan u Beogradu, na Kalemegdanu.

Sreda, 10.05.2023.

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Čen Bo (Chen Bo) i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Republike Srbije posetili su 10. maja kompaniju HBIS Serbia. Brojnoj grupi parlamentaraca i zvaničnika kineske ambasade pridružio se i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč. Gosti su, u pratnji rukovodstva kompanije HBIS Serbia sa direktorom Sihai Songom na čelu, obišli Novu agloliniju, gde su im karakteristike ovog postrojenja bile detaljno predstavljene.

Četvrtak, 20.04.2023.

Kompanija HBIS GROUP Serbia donirala je deset računara Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Vranovu za informatički kabinet. Donaciju je, 20. aprila, u ovoj školi uručio Džao Kaising (Zhao Kaixing), izvršni direktor kompanije za Inženjering i tehnološku podršku. HBIS Serbia ovom donacijom pruža podršku važnom obrazovnom procesu, rekao je Džao, i đacima škole u Vranovu je omogućila učenje rada na računarima i digitalno obrazovanje.

Ponedeljak, 10.04.2023.

U kompaniji HBIS GROUP Serbia 10. aprila održan je sastanak na kojem su prvi ljudi sektora Zaštita životne sredine i pogona Aglomeracija predstavili dosadašnje rezultate projekta „Uvođenje novog PLC-a za obradu podataka iz MEAC sistema na kontinualnim meračima prašine Nove aglolinije”. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji su podržali instaliranje svetlosnih i zvučnih alarma na tri emitera na Novoj agloliniji, u okviru inicijative „EU za Zelenu agendu u Srbiji”, kao i predstavnici lokalne zajednice – Grada Smedereva i mesnih zajednica Radinac, Vranovo i Ralja.

Ponedeljak, 20.02.2023.

Tokom decembra 2022. godine kompanija HBIS SERBIA raspisala je konkurs za dodelu STIPENDIJA đacima I, II, III i IV razreda Tehničke škole Smederevo koju su na sledećim smerovima: elektrotehničar energetike, električar, bravar-zavarivač i rukovalac sredstvima unutrašnjeg transporta. Osnovni cilj ovog projekta kompanije jeste dugoročno privlačenje mladih ljudi, a sa željom da im u ovom trenutku pružimo podršku tokom njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

Ponedeljak, 20.02.2023.

Na ceremoniji dodele priznanja za nova rešenja zelene tranzicije, koju je UNDP organizovao u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije, 20. februara 2023. godine u Beogradu, uručena su priznanja kompaniji HBIS Serbia i drugim kompanijama koje su predložile najbolja rešenja za zelenu transformaciju srpske privrede, odgovarajući na izazove za inovacije u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“. Priznanje je u ime kompanije primio Džao Kaising (Zhao Kaixing).

Sreda, 25.01.2023.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji NJ. E. Čen Bo posetila je u sredu, 25. januara, HBIS Group Smederevo u okviru programa proslave Kineske Nove godine u ovom gradu – Karavan prijateljstva na Putu svile. U društvu direktora kompanije HBIS Serbia Song Sihaija ambasadorka Čen je obišla nova, savremena, automatizovana postrojenja, koja štede energiju i prirodni gas i ostvaruju odgovarajući nivo zaštite životne sredine.

Četvrtak, 03.11.2022.

Kompaniju HBIS GROUP Serbia posetili su danas gradonačelnik Grada Smedereva Jovan Beč i predstavnici smederevskih mesnih zajednica Radinac, Vranovo i Ralja. U prisustvu domaćina oni su obišli postrojenje Nove aglolinije, a potom održali zajednički sastanak.

Sreda, 19.10.2022.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Serbia, koje je predvodio direktor Song Sihai, sa kojima je razgovarao o rezultatima poslovanja te kompanije u Srbiji u 2021. godini, kao i tekućim projektima i budućim planovima. Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Petak, 05.08.2022.

Kompanija HBIS GROUP Serbia dobila je, 3. avgusta 2022. godine, Integrisanu dozvolu za lokaciju u Smederevu. Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije izdalo je Obaveštenje o rešenju za HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd, ogranak Smederevo, za rad celokupnog postrojenja i obavljanje aktivnosti proizvodnje i prerade gvožđa, čelika i ferolegura.

Sreda, 27.07.2022.

Proizvodnja na Visokoj peći broj 1 je privremeno zaustavljena 26. jula. O razlozima za ovakvu odluku poslovodstva kompanije HBIS Serbia je, gostujući u Dnevniku RTS-a, govorio izvršni direktor za proizvodnju Vladan Mihailović.

Četvrtak, 23.12.2021.

Direktor kompanije HBIS Serbia Song Sihai i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč obišli su, 23. decembra 2021. godine, dva sportska terena za različite sportske aktivnosti u MZ Carina u Smederevu, koje je kompanija uredila i osposobila za upotrebu.

Petak, 17.12.2021.

Direktor za tehničke poslove železare HBIS Serbia Zhao Kaixing i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, dr Srđan Lalić potpisali su danas Ugovor o donaciji kojim je Agenciji predata automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha, postavljena u naselju Radinac u neposrednoj blizini železare.

Utorak, 09.11.2021.

Železara HBIS Serbia poštuje sve važeće zakone Republike Srbije i sa novim investicijama će uspeti da održi korak sa standardima Evropske unije.

Četvrtak, 21.10.2021.

HBIS Group Serbia je, u cilju boljeg monitoringa kvaliteta vazduha i tačnog izveštavanja građana i drugih zainteresovanih strana, u dogovoru sa Agencijom za zaštitu životne sredine, 9. juna 2021. godine, donela odluku da kupi i donira Agenciji automatsku mernu stanicu.

Ponedeljak, 14.06.2021.

Kompanija HBIS GROUP Serbia planira da 16. avgusta 2021. godine pokrene svoju Visoku peć broj 1 u Smederevu, koja je ugašena 5. jula prošle godine zbog pandemije i tada aktuelne situacije na tržištu.

Ponedeljak, 21.12.2020.

Projekat ekološke konstrukcije sistema tretiranja sirovina, kao i ostali kapitalni projektni koji se grade u kompaniji HBIS Serbia, predstavljeni su 21. decembra 2020. javnosti prvi put od postavljanja kamena temeljca, 24. jula 2019. godine.

Utorak, 24.11.2020.

Projekat ekološke konstrukcije sistema tretiranja sirovina, kao i ostali kapitalni projektni koji se grade u kompaniji HBIS Serbia, predstavljeni su 21. decembra 2020. javnosti prvi put od postavljanja kamena temeljca, 24. jula 2019. godine.

Utorak, 26.03.2020.

Dana 26. marta, u kritičnom trenutku, kada se prevencija i kontrola epidemije u Srbiji suočava sa teškim izazovima, HBIS Group je hitno pripremila i donirala set materijala za borbu protiv epidemije Vladi Srbije, pomažući srpskoj vladi i narodu da pobede novi koronavirus što pre.

Sreda, 04.03.2020.

U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu otvorena je 3. marta 2020. godine izložba skulptura u metalu, koju su zajedno realizovali HBIS Serbia i Fakultet likovnih umetnosti. Izložba 11 skulptura iz projekta HBisART trajaće do 18. marta.

Sreda, 24.07.2019.

U kompaniji HBIS GROUP Serbia, na svečanoj ceremoniji 24. jula 2019. godine, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, NJ.E. ambasadorka NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo (Chen Bo) i predsednik HBIS GROUP Serbia Vang Lanju (Wang Lanyu) su simboličnim polaganjem vremenske kapsule obeležili kamen temeljac za novu aglo-liniju.