PREDSTAVNICI KOMPANIJE HBIS SERBIA NA SASTANKU SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM

Sreda, 19.10.2022.

Direktor Song na sastanku sa predsednikom Vučićem
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Serbia, koje je predvodio direktor Song Sihai, sa kojima je razgovarao o rezultatima poslovanja te kompanije u Srbiji u 2021. godini, kao i tekućim projektima i budućim planovima. Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.
Predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije i ambasadorkom Čen iskazao zadovoljstvo što HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika.
Predstavnici HBIS-a obavestili su predsednika Vučića da je ta kompanija u toku 2021. godine u Srbiji ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare u Smederevu i dodali da je prošle godine zabeležen rast od 84,5 odsto u odnosu na ostvarene prihode u 2020. godini.
Direktor HBIS Serbia Song Sihai istakao je da je, uprkos energetskoj krizi i problemima u snabdevanju u celom svetu, ostvarena proizvodnja u toku prvih devet meseci 2022. godine 901 hiljada tona, kao i da je obim izvoza te kompanije na tržište EU27 u toku prvih sedam meseci 2022. godine 397 hiljada tona, što predstavlja rast od 3.9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Direktor Song na sastanku sa predsednikom Vučićem
Takođe, predstavnici HBIS Serbia zahvalili su predsedniku Vučiću i predsedniku NR Kine Si Đinpingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu dva naroda.
Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i najavio da će sa kineskim prijateljima nastaviti da radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa dva naroda.