5. februar 2024.

Menadžment kompanije HBIS SERBIA sastao se danas sa predstavnicima mesnih zajednica Vranovo, Radinac i Ralja kako bi predstavio rezultate ostvarene u oblasti zaštite životne sredine i planove za naredni period.
Zamenik generalnog direktora Lianxi Wang, naglasio je da zaštita životne sredine ostaje prioritet u poslovanju kompanije. „Kontinuirano radimo na unapređenjima, što potvrđuju i kapitalne investicije puštene u rad 2022. a koje su već prošle godine dovele do istorijski najboljih rezultata. Srednja vrednost PM10 čestica prvi put je bila ispod standarda EU, a broj dana nikada ranije nije bio ispod 100, a mi smo dosegli 65. Ovo ne znači da smo mi zadovljni i da ćemo stati, jer za poboljšanja uvek ima mesta. Mi smo strateški okrenuti korišćenju najnovijih dostupnih tehnologija u oblasti zaštite životne sredine, zato što su naši planovi dugoročni i naša obećanja nećemo izneveriti”, istakao je Wang.
Generalna menadžerka Zaštite životne sredine Ljubica Drejk predstavila je poboljšanja u 2023. godini ostvarena kroz ostale investicije, uključujući kontinualne merače i alarmne sisteme koji operaterima omogućavaju da prekinu proizvodnju u slučaju povećanja vrednosti emisija. „Ovakve inicijative podižu svest i odgovornost kod naših zaposlenih, a otvorena komunikacija sa zajednicom omogućava brzo reagovanje na eventualne izazove”, rekla je Drejk.
Predstavnici mesnih zajednica izrazili su zahvalnost za redovno održavanje sastanaka i vidljiva poboljšanja u životnoj sredini. Naglasili su važnost otvorenog dijaloga i transparentnosti u radu kompanije HBIS SERBIA, što doprinosi izgradnji međusobnog poverenja.
Na kraju sastanka, menadžment HBIS SERBIA obavezao se na kontinuirane investicije u tehnologije za zaštitu životne sredine i redovno informisanje javnosti o napretku i planovima. Dogovoreno je i da će se sastanci sa predstavnicima mesnih zajednica održavati redovno, radi bolje informisanosti zajednice o daljim koracima i postignućima.