PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ PRUŽIO PODRŠKU MENADŽMENTU I ZAPOSLENIMA ŽELEZARE HBIS GROUP SERBIA NA POČETKU TREĆE GODINE RADA

Petak, 06.07.2018.

 

Direktor kompanije HBIS GROUP Serbia Song Sihai dočekao je danas u železari u Smederevu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim je obišao pogon Tople valjaonice. U obilasku su bili i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang, državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije, Dragan Stevanović i gradonačelnica Grada Smedereva, dr Jasna Avramović.

 

Predsednik Srbije je zahvalio menadžmentu kompanije i prijateljima iz pokrajine Hebej jer su pomogli da se reši jedan od najvećih problema Srbije.

 

Od fabrike koja nije imala budućnost ni posla za zaposlene i bila na teretu države, sa kineskim poslodavcem sada je realno očekivanje da će kompaniji vrlo brzo proizvesti 1.700.000 tona čelika. „Verujemo da će daljim investicijama, poboljšanjem kapaciteta u godinama koje su pred nama proizvoditi još više tona i biti najznačajniji proizvođač, kao što je već sada drugi izvoznik iz Srbije“, rekao je Vučić posle obilaska pogona Tople valjaonice.

 

Direktor HBIS GROUP Serbia Song Sihai je rekao da su od prvog dana preuzimanja kompanije dobili neprocenjivu podršku Vlade i predsednika Vučića lično i zato je izrazio svoju zahvalnost celom narodu Srbije na podršci za protekle dve godine. „Naša kompanija krenula je napred. Nastavićemo sa investicijama da bismo obezbedili stabilan posao za zaposlene, a svake godine mi ćemo nastojati da zapošljavamo novih 200 mladih ljudi”, rekao je Song.

 

„Posle dve godine od preuzimanja železare, ovo je priča o promenama u Srbiji, o uspehu, o napretku Srbije. Beskrajno smo zahvalni predsedniku Siju jer to bez njegove, i podrške naroda Kine, ne bismo mogli da ostvarimo. Sačuvali smo posao za više od 5200 ljudi koji su sada sigurniji u sebe, u svoj grad i svoju zemlju”, rekao je predsednik Vučić i naglasio da Grad Smederevo samo na godišnjem nivou ima 3.800.000 evra direktnih prihoda od železare i još prihoduje od kooperanata i svih ostalih koji rade uz železaru.

 

Predsednik je još rekao da očekuje da se jedna od kineskih kompanija javi na tender za RTB Bor, koji će biti raspisan za desetak dana i naravno biti transparentan, a takođe je najavio da će putovati u Kinu krajem leta ili početkom jeseni na sastanak sa kineskim predsednikom.

 

„Čini mi se da se Srbija pokazala kao gostoprimljiva zemlja, ali i kao zemlja koja ume da poštuje kineske radne navike, marljivost, posvećenost. Verujem da će rezultati biti još bolji“, rekao je predsednik Vučić i najavio da očekuje i velika ulaganja u industrijsku zonu u Smederevu.

 

„Do septembra dobićemo kineski plan za to, a zatim bi trebalo da se vidi šta država Srbija treba da uradi“, rekao je Aleksandar Vučić u Smederevu.


Nazad