AMBASADORKA NR KINE U SRBIJI ČEN BO OBIŠLA NOVE POGONE U ŽELEZARI

25. januar 2023.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji NJ. E. Čen Bo posetila je u sredu, 25. januara, HBIS Group Smederevo u okviru programa proslave Kineske Nove godine u ovom gradu – Karavan prijateljstva na Putu svile. U društvu direktora kompanije HBIS Serbia Song Sihaija ambasadorka Čen je obišla nova, savremena, automatizovana postrojenja, koja štede energiju i prirodni gas i ostvaruju odgovarajući nivo zaštite životne sredine.
Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo obišla nove pogone u železari
Direktor železare HBIS Serbia Song Sihai predstavio je delegaciji Ambasade NR Kine Rezervoar za visokopećni gas, Novu agloliniju, gde ih je upoznao sa prednostima rada ovog visokoautomatizovanog pogona i Koračnu peć.
Direktor Song je podsetio da su uslovi rada u pogonu stare aglomeracije bili ranije teški: "Ovaj pogon je od velike važnosti za rad naše fabrike i njen uticaj na zaštitu životne sredine. Radimo efikasnije i bolje, a količina PM čestica u vazduhu je minimalna, čak ni blizu dozvoljenim graničnim vrednostima”, naglasio je direktor Song.
Nova aglolinija je izazvala veliku pažnju i interesovanje ambasadorke Čen Bo. Ona je podsetila da je bila u železari kada su počinjali radovi na ovom postrojenju. “Tokom protekle godine HBIS je održao poslovni i proizvodni uspeh uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočava. Drago mi je što danas vidim da se otvaraju novi pogoni i što fabrika značajno napreduje u oblastima kao što su zaštita životne sredine i inovacione tehnologije, kao i činjenice da je život građana Smedereva sve bolji i bolji. Gradu Smederevu i železari želim uspešan razvoj i svim zaposlenima HBIS-a i građanima Smedereva sve veću sreću u godini Zeca”, rekla je ambasadorka Čen Bo.