KOMPANIJA DONIRALA DESET RAČUNARA ŠKOLI U VRANOVU

Četvrtak, 20.04.2023.

Kompanija HBIS GROUP Serbia donirala je deset računara Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Vranovu za informatički kabinet. Donaciju je, 20. aprila, u ovoj školi uručio Džao Kaising (Zhao Kaixing), izvršni direktor kompanije za Inženjering i tehnološku podršku. HBIS Serbia ovom donacijom pruža podršku važnom obrazovnom procesu, rekao je Džao, i đacima škole u Vranovu je omogućila učenje rada na računarima i digitalno obrazovanje.
„Savremene tehnologije se razvijaju munjevitom brzinom, zato će vam časovi informatike biti od velikog značaja. U Kini postoji izreka da je dobar sused bliži od daljeg rođaka. Nama, kao vašim najbližim komšijama je uvek drago kada možemo da vam pomognemo i pružimo podršku, a vaša škola i naša fabrika su već ostvarile dobru saradnju“, naglasio je Džao Kaising.
Podsetio je da je kompanija HBIS Serbia prošle godine donacijom pomogla da se tri učionice u ovoj školi opreme novim nameštajem i da su na inicijativu direktorke škole đaci najstarijih razreda u junu prošle godine obišli železaru, da bi je bolje upoznali.
Direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Vranovu Nataša Golubović je, uručujući zahvalnicu kompaniji HBIS Serbia, poručila da će ova donacija omogućiti unapređenje nastave, a učenicima da na brz, lak i dostupan način unaprede svoja znanja i svakoga dana saznaju nešto novo.