DEČIJI KALENDAR BEZBEDNOSTI ZA 2019. CRTAN U KOMPANIJI HBIS GROUP SERBIA

Ponedeljak, 03.12.2018.

Deca i unuci naših zaposlenih 1. decembra 2018. su u krugu železare u Smederevu crtali radove za Dečiji kalendar bezbednosti za 2019. godinu. Bila je to druga godina za redom da su deca svoje radove crtala u fabrici. Na inicijativu kineskog menadžmenta prošle godine je prvi put crtanje organizovano u kompaniji HBIS GROUP Serbia.

    

Ova akcija pokazatelj je društvene odgovornosti kompanije prema porodicama zaposlenih, jer se kroz razgovore u porodici i dobre crteže dece pokazuje da je Bezbednost na prvom mestuu kompaniji HBIS GROUP Serbia.

 

U organizaciji menadžmenta kompanijskog sektora Bezbednost na radu i industrijska higijena za oko 70 učesnika konkursa je najpre organizovan obilazak fabrike autobusima. Deca su imala priliku da spoznaju veličinu fabrike, prođu pored svih pogona na glavnom proizvodnom toku i saznaju nešto o proizvodnom programu železare, a osnovna poruka bila je da poštovanje procedura i pravila bezbednosti i nošenje žaštitne opreme obezbeđuje da se naši zaposleni nepovređeni vraćaju svakoga dana svojim porodicama. 

Učesnike takmičenja zatim su u trpezariji Kapitalne pozdravili organizatori, predstavnici sektora Bezbednost na radu i industrijska higijena i Sektora za odnose sa javnošću. Generalni menadžer BNR Miodrag Minić učinio je to u aluminiziranom odelu i tako deci slikovito pokazao kako lična zaštitna sredstva štite svaki deo tela zaposlenih. Svaki učesnik konkursa je od predstavnika ovog sektora dobio na poklon anti-stres kocku na kojoj piše „Ne kockaj se sa životom!“ Ovu kocku će zaposleni dobiti u decembru i ona bi trebalo da bude podsetnik da se ne koriste prečice u radu i nebezbedne radne prakse. A za decu, ova kocka biće igračka i lepa uspemena na dan kada su u društvu sa drugom decom i unucima naših zaposlenih uzrasta od 6 do 14 godina crtala radove za Dečiji kalendar bezbednosti za 2019. godinu.

 

Najbolji crteži nastali 1. decembra u fabrici ilustrovaće 12 meseci u kompanijskom kalendaru za narednu godinu, a njihovi autori biće nagrađeni.


Nazad