POSLE PRAKSE U ŽELEZARI, NAJBOLJI STUDENTI TMF-a DOBILI STIPENDIJE

Petak, 30.11.2018.

Direktor HBIS GROUP Serbia Song Sihai prisustvovao je danas obeležavanju Dana Tehnološko-metalurškog fakulteta (TMF) u Beogradu.

 

Ovom prilikom, u ime kompanije uručio je stipendije studentima ovog fakulteta koji su pohađali program profesionalne prakse, organizovane za studente završnih godina studija u železari.

 

Inicijativa je potekla prvenstveno iz potrebe HBIS GROUP Serbia za obrazovanim i stručnim kadrom metalurske struke. Sa tim ciljem, otpočeo je ovaj vid saradnje sa TMF-om.

 

U svom obraćanju Song Sihai je rekao da TMF daje ogroman doprinos razvoju metalurgije u Srbiji i razvoju cele države.

 

„Ja sam svedok tome od 2016. godine, jer su inženjeri i tehnolozi sa vašeg fakulteta pomogli da se veliki i brz napredak desi u smederevskoj fabrici, gde smo ove godine dostigli istorijski rezultat što se proizvodnje tiče. Kroz investicije mi želimo da doprinesemo razvoju ekonomije i zaštiti životne sredine i nadam se da će ovih sedam studenata imati priliku i da će želeti da rade u našoj fabrici. Za ovakve mlade i perspektive studente naša vrata će uvek biti otvorena. Ja se nadam da će se ova saradnja sa TMF-om još više razvijati u budućnosti“, naglasio je Song.

 

Jelena Dragović Trebješanin, GM Ljudskih resursa i radnih odnosa kaže da HBIS GROUP Serbia u Tehnološko-metalurškom fakultetu vidi izvor mladih i perspektivnih inženjera, a obostrana korist je što ti inženjeri imaju mogućnost da se već tokom studija upoznaju sa svojim budućim poslovima u železari i da budu spremni da neposredno po okončanju studija obavljanju aktivnosti za koje su se školovali.

 

Stipendije su dobili: Melanija Stojanović, Bojan Kovačević, Stefan Selenić, Anđela Milošević, Jovana Mančić, Siniša Vasić i Marija Nešković.


Nazad