POČEO PRVI KRUG MEĐUNARODNIH OBUKA U SRBIJI ZA 2018. GODINU

Sreda, 30.05.2018.

 

Početak programa međunarodnih obuka u Srbiji za 2018. godinu, koje radnicima železare drže predavači iz Kine, u organizaciji Ministarstva trgovine NR Kine - Akademije za međunarodne poslovne zvaničnike i HBIS Grupe, svečano je obeležen danas u kompaniji HBIS GROUP Serbia. Tema ovih obuka je „Kvalitet performansi i standardi u okviru programa Međunarodne saradnje u proizvodnim kapacitetima”.

 

Tang Sjaodong, ataše ambasade NR Kine rekao je da su se za dve godine u železari u Smederevu desile velike promene i da velika podrška predsednika obe države predstavlja garanciju njenog stabilnog rada. Pohvalio je energiju i trud koji su u napredak fabrike uložili radnici železare, kao i rukovodstvo fabrike i pozvao ih da ulože još napora da bi se rad železare i dalje poboljšavao.

 

Rekao je i da Ministarstvo privrede NR Kine nastavlja ove godine da relizuje obuke započete u Srbiji 2017, kroz koje je tokom 8 seminara prošlo 1520 radnika. Zahvalio je Akademiji na organizaciji obuka i poželeo da se one uspešno odvijaju. U ime Ministarstva trgovine NR Kine Akademije za međunarodne poslovne zvaničnike (AIBO) uspešan početak ovog kursa obuka čestitao je zamenik direktora instituta, Liu Mingdž između ostalog rekavši:

 

„U 2017. godine institut u kojem radim je organizovao 5 kurseva obuke iz oblasti tehnologije i upravljanja koji su se odnosili na železaru Smederevo, od čega su tri kursa održana u Smederevu. Ovogodišnji seminar ima istorijski značaj za razvoj saradnje NR Kine i Republike Srbije u oblasti ljudskih resursa, kao i za ulivanje nove životne snage železari Smederevo.”

 

Ći Juedžang, zamenik generalnog direktora HBIS korporacije u svom obraćanju je rekao: „Među mnogobrojnim projektima i investicijama, HBIS Srbija predstavlja važan činilac i uspešan primer razvoja HBIS-a u oblasti internacionalizacije poslovanja. U budućnosti, HBIS će dodatno pojačati svoju podršku i u roku od 3-5 godina HBIS Srbija će postati moderni proizvođač čelika, nivo opreme će biti značajno poboljšan kao i kvalitet proizvoda. Ove godine, Ministarstvo Trgovine NR Kine je ponovo odobrilo programe obuke za HBIS Srbija, sadržaj i obim su dodatno prošireni te će sigurno dati značajni doprinos daljem napretku ove kompanije“, rekao je još gospodin Ći.

 

Miroslav Radanović, direktor Sektora za čelični otpad i strateške sirovine rekao je da je budućnost naše železare od preuzimanja postala izvesnija i sigurnija i da mu je obuka koju je imao u Kini otvorila nove horizonte u oblastima nauke, znanja i poslovanja.

 

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović takođe je zahvalila predsednicima dve zemlje na podršci koju su pružili u pokretanju naše železare. Rekla je da grad i menadžment fabrike dobro sarađuju i zajedno rešavaju malobrojne probleme, na zadovoljstvo svih. Rekla je i da 5. juna (na dan eksplozije municije 1941. godine), u Smederevo dolazi gradonačelnik Tangšana, sa kojim se Smederevo pobratimilo. „Verujemo da će to prijateljstvo trajati decenijama i vekovima“, zaključila je Avramović.


Nazad