PREDSEDNIK HBIS GRUPE JU JONG SASTAO SE SA PREDSEDNIKOM REPUBLIKE SRBIJE

Ponedeljak, 18.12.2017.

Ju Jong je predstavio danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rezultate poslovanja HBIS Group Serbia u 2017. godini i istakao da je ove godine proizvedeno 1,5 miliona tona čelika u smederevskoj železari.“Ukupna vrednost naših investicija u železaru u 2017. godini iznosi 160 miliona dolara, što nam otvara mogućnost da naredne godine planiramo povećanje proizvodnje od 1,8 miliona tona čelika”, rekao je predsednik HBIS Group.

Bilo je reči i o razvoju industrijske zone Smederevo i planovima da HBIS u sledećoj godini dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni. Ju Jong je zahvalio predsedniku Vučiću na kontinuiranoj podršci, posebno ističući da je Srbija napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju. Predsednik Vučić se posebno osvrnuo na veliku brigu koju kompanija HBIS Group posvećuje radnicima u Smederevu. Podsetio je da ova kompanija konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka za zaposlene, kako u inostranstvu, tako i u Srbiji.

Predsednik Vučić je rekao da je vrlo imresioniran rezultatima koje je HBIS postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Republika Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije. On je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Group Ju Jongu za očuvanje i današnje uspešno poslovanje železare u Smederevu.

Nakon sastanka sa predsednikom Republike Srbije, predsednik HBIS Group Ju Jong sastao se sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i izvestio je o poslovanju kompanije HBIS Group Serbia. Predsednica Vlade čestitala je predstavnicima HBIS grupe na postignutim rezultatima i istakla da će Vlada Srbije sa svojim resornim ministarstvima nastaviti da pruža svu neophodnu pomoc, kako bi HBIS Group Serbia nastavila da ostvaruje dobre rezultate.


Nazad