POČEO TREĆI CIKLUS OBUKA U SRBIJI

Utorak, 10.10.2017.

U HBIS GROUP Serbia, 10. oktobra održana je svečana ceremonija povodom početka trećeg ciklusa obuka za zaposlene u Srbiji. Organizatori obuke su Ministarstvo ekonomije NR Kine, Akademija za međunarodne poslovne zvaničnike, Ministarstvo trgovine NR Kine i kompanija HBIS. Ova obuka će trajati do 6. novembra i odnosi se na izgradnju informatičkih sistema.

Prisutne je prvo pozdravio ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Nj. E. Li Mančang koji je podsetio na zaključak Evropske Unije, po kome Vlada Republike Srbije ne pruža finansijsku pomoć kompaniji HBIS GROUP Serbia. Kako je istakao, to će omogućiti dalji uspešan rad ove kompanije. “Ekonomska saradnja sa Srbijom je za NR Kinu od velikog značaja. Od svih naših projekata, ovaj u železari je najuspešniji, zahvaljujući vama koji ovde radite”, rekao je Li Mančang.

Ove obuke, kojih je do sada bilo osam, ukupno je prošlo 1520 radnika HBIS GROUP Serbia. Kroz obuke, zaposleni su unapredili svoje poslovne veštine a rezultat toga je unapređenje operativne i tehničke kontrole u fabrici. “Do avgusta, izvoz HBIS GROUP Serbia je povećan za 82,3 procenta, što znači da je dostigao cifru od 378 miliona evra. Po tim podacima HBIS GROUP Serbia je druga kompanija u Srbiji, kada je reč o izvozu. Dodao bih da smo u avgustu imali veći izvoz i od Fiata, koji se nalazi na prvom mestu”, rekao je Tang Sjaodong, savetnik za ekonomske i trgovinske poslove u ambasadi NR Kine.

Generalni direktor HBIS grupe Peng Džaofeng je izrazio veliko zadovoljstvo što se, uz zajednički trud, ovogodišnji kursevi obuke u inostranstvu uspešno privode kraju. Osvrćući se na dosadašnji rad fabrike on je između ostalog istakao : “Za godinu dana, kroz iskrenu saradnju upravljačkog tima HBIS Group i HBIS Serbia, železara ne samo da je savladala deficit, već je na impresivan način uspela da ostvari i sveobuhvatni profit. Time je HBIS Serbia postala klasični primer uspešne saradnje Srbije i Kine.“

Huang Dengping, potpredsednik Akademije za obuku međunarodnih poslovnih zvaničnika Ministarstva trgovine NR Kine govorio je o značaju obuka i saradnje dve zemlje, Kine i Srbije uz saradnju njihovih predsednika, a na kraju je Srbiji poželeo da nastavi sa ostvarivanjem novih dostignuća u cilju nacionalne izgradnje.


Nazad