ZAVRŠEN PRVI CIKLUS MEĐUNARODNIH OBUKA I OZVANIČEN POČETAK NOVIH OBUKA U HBIS GROUP SERBIA

Utorak, 01.08.2017.

 

U kompaniji HBIS GROUP Serbia danas je svečano obeležen početak obuka o unapređenju opreme u oblasti međunarodne saradnje u vezi sa proizvodnim kapacitetima za Srbiju, u organizaciji Ministarstva ekonomije Narodne Republike Kine, Akademije za međunarodne poslovne zvaničnike ministarstva trgovine Kine i HBIS Group.

 

Ove obuke odvijaju se cele godine, a upravo je završen četvrti program obuka i otpočeo je peti, koji će trajati do 28. avgusta.

 

Tang Sijaodong (Tang Xiaodong) savetnik za ekonomske i trgovinske poslove ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji čestitao je uspešan završetak prvog ciklusa obuka i početak drugog ciklusa. Rekao je da je zahvaljujući uloženom trudu kineske i srpske strane 600 radnika prošlo sistemsku obuku vezanu za tehnologiju procesa proizvodnje.

 

“Verujem da će ove obuke imati veliki uticaj na unapređivanje tehnologije i osavremenjivanje opreme, kao i dugorični razvoj HBIS Serbia u Smederevu. Cilj ovih obuka je da se unapredi značaj i pažnja rukovodilaca, da HBIS Serbia postane merilo uspešnosti međunarodne saradnje”, rekao je Tang.

 

On je još naglasio da je u vreme prvog ciklusa obuka fabriku posetio predsedavajući Stalnog komiteta skupštine Narodne Republike Kine g. Džang Deđijang, upoznao se sa situacijom, razgovarao sa radnicima i time pokazao značaj koji kineska strana pridaje razvoju proizvodnih kapaciteta u okviru plana “Jedan pojas – jedan put”.

 

Gospodin Liu Mingdž (Liu Mingzhe), potpredsednik Akademije za međunarodne poslovne zvaničnike ministarstva trgovinerekao je da je HBIS GROUP jako veliki proizvođač čelika u kineskim i svetskim okvirima. “Njegova druga snaga je u tehnologiji, proizvodnji, opremi i sistemu upravljanja, a treća u međunarodnom poslovanju, po čemu je HBIS prvi u Kini”. Poručio je polaznicima da naučeno obavezno primene u praksi ističu iskustva u svakodnevnom radu, jer je to uslov za napredovanje.

 

Dong Vejđun (Dong Weijun), predsednik Nadzornog odbora HBIS GROUP je govorio o podršci, velikoj pažnji i brizi rukovodstva obe države da projekat železare uspe.

 

„Kroz dijalog i obuke koja su održane, mi smo doneli u Srbiju našu zrelu tehnologiju i poslovne koncepte, a istovremeno smo učili iz izuzetnih iskustava i poslovnih metoda HBIS Srbija. Ono što je ostavilo najjači utisak na kineske stručnjake je ljubav radnika HBIS Srbija prema njihovom preduzeću, želja za napretkom, posvećenost učenju kao i njihova srdačnost.“

 

 

Dodao je da ovo preduzeće treba da postane konkurentno i uticajno na evropskom nivou i izrazio nadu da će prijateljstvo između dva naroda još više doprineti razvoju HBIS Serbia.

 

“Ovu obuku su pohađali mnogi operatori, poslovođe, rukovodioci, inženjeri i tehničari, i svi mi sada znamo da više nismo sami sa našim problemima. Postali smo svesni da smo deo moćnog sistema koji ima i opremu i stručnjake - HBIS grupe. Ovakav direktan kontakt srpskih i kineskih stručnjaka i zajedničke diskusije o problemima donose nove, uzbudljive i produktivne mogućnosti saradnje, koji će rezultiratiautomatizacijom i boljim rezultatima u proizvodnji i kvalitetu”, rekla je Rajka Jovetić, glavni tehnolog za softverske procese u Hladnoj valjonici, koja je govorila u ime polaznika koji su završili prvi ciklus obuka.

 

Aleksandar Ćamilović, direktor za radne odnose zahvalio je na šansi da se obuke pohađaju inaglasio da je njihov značaj u prenošenji iskustava i znanja.

 

“Danas, mi imamo obavezu da radimo naporno i da radimo još bolje kako bismo unapredili i poboljšali rad naše fabrike, kako bismo je približili uspehu Tangstila. I pored činjenice da su naše dve fabrike na različitim stranama jednog mosta koji nas spaja u projektu “Jedan pojas,jedan put”, mi smo još jednom veoma zahvalni i zadovoljni vašim prisustvom danas ovde, na našem kraju tog mosta i mogućnosti da budemo učesnici itekako važnih obuka i treninga.”

 

On je zvanično označio početak drugog kruga obuka otvorenim.


Nazad