Delegacije u poseti HBIS GROUP Serbia

Ponedeljak, 17.07.2017.

 

Predsednik korporacije Hbis Group Ju Jong obišao je danas sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Deđijangom železaru u Smederevu. Ovom prilikom posetili su pogon Topla valjaonica gde im je predstavljen ceo proces proizvodnje finalnog prozvoda.

 

Ju Jong je predstavio rezultate koje je Hbis Group Serbia ostvarila nakon godinu dana od preuzimanja.

 

“Fabrika je bila praktično u kolapsu kad samo je preuzeli. Mi smo nakon šest meseci upravljanja već napravili prvi profit. Uspeli smo da napravimo suštinsku promenu zahvaljujući predsedniku Narodne Republike Kine Si Đipingu i podršci Vlade Republike Srbije, kao i zaposlenima u Smederevu koji su predani svom poslu” rekao je predsednik Hbis Group.

 

„Kada sumiramo razloge zašto je Železara Smederevo radila u gubicima, možemo reći da su to ekonomska kriza od 2008. godine, ali i loše upravljanje Ju es stila, pošto ta kompanija nije uložila u novu opremu, niti modernizaciju tehnologije”, naveo je Ju.

 

„Mi smo dali prioritet Železari u Smederevu što se tiče snabdevanja sirovinama, kao i po pitanju klijenata”, naveo je on i ponovio da će Železara sigurno ostvariti plan da u 2017. ima profit od 20 miliona evra.

 

On je dodao da je stanje opreme je najslabija karika u poslovanju železare, ali i u takvim uslovima ostvarena je dobit u prvoj fazi. “Planiramo da uložimo 120 miliona dolara u poboljšanje strukture proizvodnje, da poboljšamo korišćenje energije i da smanjimo troškove i poboljšamo tehnologiju. Zahvaljujući smernicima naša dva predsednika ostvarili smo uspeh i sledeći korak je još veći profit i sa ciljem da železara u Smederevu bude pravi ponos Srbije”, rekao je Ju.

 

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić podsetila je da Hbis Srbija danas predstavlja stub zajedničke saradnje, prijateljstva i poverenja, jer je jedan od najvećih uspeha prethodne Vlade koja je nastojala da se  sačuvaju radna mesta. “Ova Vlada će takođe nastaviti tako uporno da se bori za svako radno mesto i svakog partnera. Stojimo vam na raspolaganju 365 dana godisnje i hvala vam za veru koju ste dali Smederevu i nama” dodala je premijerka.

 

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Deđijang je izrazio zadovoljstvo što železara u Smederevu dobro posluje i što je to primer uspešne saradnje dve zemlje.

 

On je kazao da je njegov cilj da podstiče saradnju dva zakonodavna organa, kao i prijateljstva dva naroda i da je zato posetio Srbiju.

 

“Kineski i srpski narod su istinski prijatelji koji se podžavaju dugi niz godina. Za manje od godinu dana ova fabrika je revitalizovana. Lideri obe države pridaju veliki značaj ovom projektu, a Hbis je nesebično stavio na raspolaganje sve svoje resurse. Uspehu je dopineo i izvrstan tim koji je predan poslu i ne priznaje poraz već traži novu pobedu” zaključio je Džang.

 

U poseti Hbis Group Serbia u Smederevu bili su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri privrede Goran Knežević i rudarstva Aleksandar Antić.


Nazad