POTPISAN PROTOKOL O RAZUMEVANJU ZA USPOSTAVLJANJE INDUSTRIJSKOG PARKA

Ponedeljak, 17.07.2017.

Predsednik korporacije HBIS Group Ju Jong i ministar privrede Goran Knežević potpisali su Protokol o razumevanju između Vlade Republike Srbije i HBIS Group u vezi uspostavljanja Industrijskog parka u okviru kinesko-srpskog prijateljstva.

 
Predsedik HBIS Group Ju Jong rekao je da u vezi s kinesko-srpskim parkom najpre treba završiti s Vladom Srbije pitanje zemljišta, a zatim i papirologiju, ocenivši da su potencijali industrijske zone pitanje budućnosti.
 
"Zahvaljujem na podršci Ministarstvu privrede Srbije, kroz vašu podršku mi smo uspeli prošle godine da ostvarimo veliki uspeh sa železarom u Smederevu i mislim da ćemo ako nastavimo ovu vrstu saradnje tako raditi i u budućnosti. Kompanije koje budu deo parka moraće da imaju potencijale u Kini, da imaju želju da investiraju i izvoze i da budu odgovorne u realizovanju investicija", naveo je Ju Jong.
 
Ministar privrede Goran Knežević rekao je da će se kinesko-srpski industrijski park graditi u Smederevu na oko 500 hektara i da će se formirati  zajedničko preduzeće koje će se brinuti o ovom projektu kao i da očekuje da će u 2018. početi da funkcioniše jedan deo parka. 
 
"Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, poput železare i ove industrijske zone koja će pomoći da kineski investitori sa kvalitetnijim projektima dođu u Srbiju. Postoji iskreno prijateljstvo između srpskog i kineskog naroda  i kontakti između najviših predstavnika obe države vode ka najboljim ekonomskim odnosima u korist obe zemlje ", dodao je Knežević.
 
Predstavnik provincije Hbei Fan Džaobing izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da prisustvuje ovom potpisivanju i istakao da pored usavršavanja saradnje sa HBIS grupom iz Srbije su uspeli da sklope dalju saradnju za industrijski park. 
 
"Nadam se da ćemo sarađivati uspešno i pozitivno, i da će prijateljstvo između naše dve zemlje koje ima istorijsku osnovu nastaviti da se razvija i u budućnosti", naveo je Fan Džaobing.

Nazad