HBIS GROUP Serbia – posle godinu dana

Ponedeljak, 19.06.2017.

Nakon godinu dana poslovanja u Srbiji kompanija HBIS GROUP Serbia Iron & Steel dostigla je rekordnu prodaju finalnih čeličnih proizvoda i dobre finansijske rezultate od prodaje.

 

Time je rukovodstvo HBIS Group ispunilo obećanje dato predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, 19. juna 2016. godine, prilikom njegove posete fabrici u Smederevu.

 

Kineski predsednik je tada rekao da će se lično potruditi da ovaj projekat bude uspešan i postane model saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. "Uveren sam da će udruženim snagama i povećanom konkurentnošću smederevska kompanija povratiti svoju vitalnost i time ostvari uticaj na povećanje broja radnih mesta, poboljšanje životnog standarda i prosperitet čitave zemlje", izjavio je tom prilikom predsednik Si.

 

Projekat železare imao je podršku kako kineske, tako i srpske vlade i on ujedno predstavlja odgovor HBIS Group-e na inicijativu "Jedan pojas - jedan put".

 

HBIS Group je zvanično preuzeo upravljanje poslovanjem železare u Smederevu 30. juna 2016. godine, a pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora, 18. aprila 2016. godine, dato je obećanje da će ovu fabriku učiniti najkonkurentnijom železarom u Evropi.


Po preuzimanju fabrike napravljena je precizna dijagnoza opreme, tehnologije, informacija i procesa, koji su rezultirali kontrolom troškova, poboljšanjem procesa i raspodelom globalnih resursa. Za samo pola godine, zahvaljujući dobrom timu menadžera, ulaganjima u tehnologiju i modernizacijom proizvodnih pogona kroz investicije u vrednosti od 140 miliona dolara, zaustavljen je trend sedmogodišnjih gubitaka.

 

Rezultat toga je porast proizvodnje gvožđa, čelika i finalnih proizvoda od čelika za oko 55 odsto i u decembru 2016. prvi put je ostvaren profit.

 

Usredsređena na zastupljenost na tržištu, građenje poverenja kupaca i proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda dodate vrednosti, kompanija tokom 2017. godine zauzima drugo mesto na listi najvećih srpskih izvoznika. U drugu godinu svog poslovanja ulazi sa novim ulaganjima u proizvodnu opremu i objekte u vrednosti od oko 150 miliona dolara.

 

Fokus je na usavršavanju opreme u procesnoj tehnologiji, opštem poboljšanju kvantiteta i kvaliteta proizvodnje, miksu proizvoda, uštedi energije i smanjenju emisija.

 

Modernizacijom fabrike i ulaganjem u poboljšanje energetske efikasnosti i životnu sredinu HBIS želi da unapredi ovu fabriku i time obezbedi bolju budućnost za preko 5000 svojih zaposlenih, kao i za članove njihovih porodica.


Nazad