PREDSEDNIK HESTEEL GRUPE JU JONG DOČEKAO PREMIJERA VUČIĆA I AMBASADORA MANČANGA U HESTEEL SERBIA

Četvrtak, 15.12.2016.

 

Predsednik Hesteel grupe Ju Jong primio je danas u kompaniji Hesteel Serbia Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Republike Srbije, Nj.E. Li Mančanga, ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji i ministra privrede Gorana Kneževića. Zajedno su obišli Toplu valjaonicu, a zatim su se obratili brojnim medijima.
 
Predsednik Hesteel grupe, Ju Jong prvi je saopštio dobru vest.
 
“Hesteel Serbia je u novembru, prvi put posle sedam godina, ostvario dobit u poslovanju, tako da ćemo u decembru ostvariti čist profit. To je izuzetno dobra vest za za sve zaposlene u Hestilu, za lokalne vlasti i za naša dva rukovodstva.”
 
“Ovo je istorijski trenutak u poslovanju Hestil Srbija, jer smo uspeli da vratimo vitalnost fabrici koja je bila gotovo pred zatvaranjem. Smatram da će u skorijoj budućnosti fabrika postati ponos ove nacije i jedna od najkonkurentnijih čeličana u Evropi i u svetu, kao što smo obećali”, rekao je Jong.
 
Predstavljajući planove za 2017, Ju Jong je rekao da će biti uloženo 120 miliona dolara u poboljšanje stanja opreme, tehnologije i strukture proizvodnje. Očekuje se vrednost proizvodnje od oko 800 miliona dolara i profit od 20 miliona evra.
 
“Jong je premijeru Vučiću zahvalio na angažovanju, trudu i vremenu koje je uložio i podvukao njegov ogroman doprinos uspehu ostvarenom u prethodnom periodu. Naglasio je i izuzetno stručnost i lojalnost zaposlenih u Hesteel Serbia.
 
 
 
 
Ambasador NR Kine Li Mančang je uručio Premijeru Srbije dve novogodišnje čestitke koje su poslali Predsednik Kine Si Đinping i premijer, Li Kećang. Istakao je da će ova železara biti zlatni brend, koji će povezivati Kinu i Srbiju.
 
Prisutnima se onda obratio Aleksandar Vučić, koji je rekao da je čast biti predsednik Vlade ovako male zemlje, koja ima tako dobre odnose sa NR Kinom.
 
“Posao sa Kinom je napravilo preokret u srpskoj ekonomiji. Prema ovome što smo danas čuli proizvodnja od oko dva miliona tona čelika znači da ćemo imati doprinos jedan odsto BDP, umesto planiranih 0,5. Zahvalio bih se svima koji su zaslužni da ova fabrika danas izgleda ovako. To je slika velike i moćne ekonomske Srbije. Želim vam da zaradite više od tih planiranih 20 miliona dolara. Saradnja sa NR Kinom je jedna od stvari koja nam je omogućila da budemo jedna od pet-šest zemalja sa najbržim privrednim rastom u Evropi,“ istakao je Vučić.
 
Predsednik Vlade je još rekao da je ponosan što od 1. januara 2017. stupa na snagu bezvizni režim između Srbije i Kine, kao i da se nada pomoći kineskih prijatelji i u vezi sa RTB Bor.


Nazad