DONACIJA KOMPANIJE HESTIL SRBIJA GIMNAZIJI U SMEDEREVU

Petak, 25.11.2016.

 

Džao Ðun (Zhao Jun), generalni direktor Hestil Srbija uručio je danas smederevskoj Gimnaziji donaciju u vidu tehničke opreme za učenje kineskog jezika. 
 
Kompanija Hestil Srbija donirala je Gimnaziji interaktivne table sa pratećom opremom, čime je u ovoj školi opremljena jedna multifunkcionalna učionica za učenje kineskog jezika i upoznavanje sa kineskom kulturom i tradicijom.
Džao Ðun, generalni direktor Hestil Srbija izrazio je veliko zadovoljstvo što prisustvuje ovom događaju:
“Naša je iskrena želja da pomognemo lokalnoj zajednici i mi se nadamo da ćemo i ubuduće tesno sarađivati sa prosvetnim ustanovama grada Smedereva. Verujemo da će iz ove učionice izaći učenici koji će dobro vladati kineskim jezikom i da će to predstavljati naš doprinos razvoju celog Smedereva.”
On je dodao da je ovakva vrsta donacije investicija u mlade i odraz želje da se naša dva naroda povežu ne samo kroz poslovni ambijent. 
“Upoznavanje srpskih učenika sa kineskom kulturom i tradicijom predstavljaće veliki značaj i za buduću saradnju naše dve zemlje”, rekao je Ðun.
 
 
 
 
Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je naglasila da je ovo veliki dan za grad i Hestil koji ne samo što je donirao operemu za ovu učionicu već je mnogo učinio za Smederevo, jer 5200 ljudi zaposlenih u fabrici, sada imaju mirnu budućnost. 
Predavači će biti iz Instituta “Konfucije”, a današnjom predajom opreme na korišćenje ozvaničen je početak rada učionice u smederevskoj Gimnaziji.
 
Događaju su prisustvovali i Lu Šun, otpravnik poslova kineske ambasade koji je preneo čestitke ambasadora Li Mančanga i Radoslav Pušić, direktor instituta “Konfucije” u Beogradu.

Nazad