Saopštenja za medije

DIREKTOR HBIS GROUP SERBIA SIHAI SONG URUČIO BOŽIĆNE PAKETE PENZIONERIMA KOMPANIJE
Petak, 05.01.2018.

Direktor HBIS Group Serbia Sihai Song danas je domaćinstvima penzionera koji su napustili kompaniju uručio Božićne pakete sa namirnicama. Kompanija je obezbedila 130 ovakvih paketa namenjenih bivšim kolegama koji su se penzionisali u 2017. godini i porodicama radnika koji su preminuli prošle godine. Božićni paketi su podeljeni 4. i 5. januara u Smederevu i u Šapcu.

PREDSEDNIK HBIS GRUPE JU JONG SASTAO SE SA PREDSEDNIKOM REPUBLIKE SRBIJE
Ponedeljak, 18.12.2017.

Ju Jong je predstavio danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rezultate poslovanja HBIS Group Serbia u 2017. godini i istakao da je ove godine proizvedeno 1,5 miliona tona čelika u smederevskoj železari.“Ukupna vrednost naših investicija u železaru u 2017. godini iznosi 160 miliona dolara, što nam otvara mogućnost da naredne godine planiramo povećanje proizvodnje od 1,8 miliona tona čelika”, rekao je predsednik HBIS Group.

HBIS GROUP SERBIA  I TEHNIČKA ŠKOLA POTPISALI PRVI UGOVOR O DUALNOM OBRAZOVANJU U SMEDEREVU I REGIONU
Četvrtak, 26.10.2017.

Generalni direktor HBIS GROUP Serbia Džao Đun (Zhao Jun) i direktor Tehničke škole u Smederevu Simo Đorđijevski potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju, koji učenicima ove škole omogućava praktičnu nastavu u našoj kompaniji. “Mi smo upravo potpisali jedan veoma važan ugovor, koji po dualnom modelu obrazovanja đacima omogućava da uz teoretska znanja, stiču praksu u našoj kompaniji.

POČEO TREĆI CIKLUS OBUKA U SRBIJI
Utorak, 10.10.2017.

U HBIS GROUP Serbia, 10. oktobra održana je svečana ceremonija povodom početka trećeg ciklusa obuka za zaposlene u Srbiji. Organizatori obuke su Ministarstvo ekonomije NR Kine, Akademija za međunarodne poslovne zvaničnike, Ministarstvo trgovine NR Kine i kompanija HBIS. Ova obuka će trajati do 6. novembra i odnosi se na izgradnju informatičkih sistema.

MINISTAR RADA I KINESKI AMBASADOR U HBIS GROUP SERBIA
Četvrtak, 07.09.2017.

Direktor kompanije HBIS GROUP Serbia Sihai Song i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang dočekali su danas u železari u Smederevu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zorana Đorđevića. Bila je prisutna i gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović. Posle kraćeg radnog sastanka domaćini su ministra Đorđevića proveli kroz Toplu valjaonicu i upoznali ga sa procesom rada ovog pogona.

ZAVRŠEN PRVI CIKLUS MEĐUNARODNIH OBUKA I OZVANIČEN POČETAK NOVIH OBUKA U HBIS GROUP SERBIA
Utorak, 01.08.2017.

 U kompaniji HBIS GROUP Serbia danas je svečano obeležen početak obuka o unapređenju opreme u oblasti međunarodne saradnje u vezi sa proizvodnim kapacitetima za Srbiju, u organizaciji Ministarstva ekonomije Narodne Republike Kine, Akademije za međunarodne poslovne zvaničnike ministarstva trgovine Kine i HBIS Group.

Železara udvostručila mesečnu dobit i spremna da uđe na evropsko tržište
Utorak, 18.07.2017.

Predsednik korporacije HBIS Group Ju Jong sastao se danas sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Ju Jong je komentarišući to što je Srbija izuzeta iz kruga zemalja prema kojima će Evropska komisija primeniti rigorozne antidamping mere na uvoz čeličnih limova, izjavio da HBIS grupa sve radi po tržišnim principima i pravilima EU. 

Delegacije u poseti HBIS GROUP Serbia
Ponedeljak, 17.07.2017.

Predsednik korporacije Hbis Group Ju Jong obišao je danas sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Deđijangom železaru u Smederevu. Ovom prilikom posetili su pogon Topla valjaonica gde im je predstavljen ceo proces proizvodnje finalnog prozvoda. 

POTPISAN PROTOKOL O RAZUMEVANJU ZA USPOSTAVLJANJE INDUSTRIJSKOG PARKA
Ponedeljak, 17.07.2017.

Predsednik korporacije HBIS Group Ju Jong i ministar privrede Goran Knežević potpisali su Protokol o razumevanju između Vlade Republike Srbije i HBIS Group u vezi uspostavljanja Industrijskog parka u okviru kinesko-srpskog prijateljstva.

JU:PROFIT ŽELEZARE 2017. BIĆE VEĆI OD 20 MILIONA EVRA
Nedelja, 16.07.2017.

Železara Smederevo dobro posluje i na kraju 2017. ostvariće profit veći od planiranih 20 miliona evra, izjavio je danas Ju Jong, predsednik Hestil grupe, koja je vlasnik srpske čeličane.

<< < 1 2 3 4 > >>